First day at work

Скука! Като за първи работен ден май нищо няма да правя. Сутринта колегата дойде да ми отключи офиса. Дойде и бившата колежка, на чието място постъпвам, уж за да ме просветли за съществото на работата. Обаче двамата духнаха нанякъде и ме оставиха сама да блея да скучая. Питам ги, ако звънне телефона, какво да казвам. Той нямало да звънне. Ми добре!

Иначе местенцето бива. Работната обстановка много ми напомня тази на предишната ми работа: леко неформално общуване; служители – аз, още един готин тип и шефа; дори и тук първия ден колегата ме посрещна с чаша кафе. Само наводнението липсваше, но все пак това е 14-ти етаж. Иначе не се знаеше. Другата разлика е, че тук имам нет на компа и ще мога да действам по мои неща. Като гледам и тук ще ми плащат, за да пазя офиса.

Малко странно е усещането. Хем това исках от самото начало, хем съм леко разочарована. Явно междувременно си бях сменила нагласата и исках да науча нещо от първа ръка за външната търговия. Останала бях с впечатление, че тук се работи, но явно е било моментно състояние. Може пък и сегашното затишие да е моментно. Ще видим.

И все пак днес си е едно ново начало, при това на специална дата. Аз хубавите неща обикновено на 20 март ги започвам. Тогава, преди точно три години, пак ги вършех едни…

Няма коментари Публикувано на 20/03/2007 в Моменти

Оставете коментар

(задължително)
(задължителен)