Да прекараш уикенда сам и щастлив

Премяташе се един текст навремето из нета: 90 неща, които трябва да направиш, преди да навършиш 30 години. Едното беше да можеш да прекараш уикенда сам и щастлив. Това явно ми се удава.

Вчера Георги замина за Сапарева баня. Аз в последния момент реших да остана. Успахме се за тръгването, пък и щеше да има други хора, да не става калабалък. Предпочетох да остана, да си ошетам и да придвижа изостанали задачи.

Първата ми работа бе да направя основно почистване на квартирата. Отделих му близо два часа, но сега се чувствам много уютно там. После неприлично дълго висене под душа и обиколка на магазините. Исках да си взема обувки. Както се и очакваше, не си харесах.

Не се очакваше обаче, че ще си купя малка сладка рокличка. И после майка ми да разправя защо не съм си била взела онази, дето в нея приличам на камериерка от порнофилм. Спестих й обясненията защо не я искам. Казах й само, че ми е тясна в раменете!!! на мен!!! Но си беше факт.

Днес реших да се разходя до работа на малко нет. Седя си, сръбвам количка и чета разни глупости. Мисля да обработя малко снимки, да си допиша туй-онуй. Като се прибера, ще се поглезя още малко. Дано имам настроение да порисувам. Отдавна се каня, защото изоставам и със стоте идеи, и с творческия блог.

Много готин уикенд стана. Едно такова спокойствие ме е хванало. Не си давам зор за нищо и пак свърших много повече неща. Не съжалявам, че изпуснах разходката до Баня. Не съжалявам и че не отидох на Джулая във Варна. И в двата случая щях да се утрепя от път и всичко да е на бегом. Определено имах нужда от подобна почивка с всичките нерви, които изпокъсах покрай последния изпит. Не знам кога ще се явя на него и ще се дипломирам, но поне и не ми пука.

Коментар (1) Публикувано на 01/07/2007 в Моменти

Оставете коментар

(задължително)
(задължителен)